Zoek in ons assortiment

Filter resultaat

Categorieën

Bailey’s

Bailey’s

Een van de bekendste likeuren ter wereld is toch wel de Ierse Bailey’s Irish Cream oftewel Bailey’s. Het is een heerlijk romige, zoete likeur die perfect bij of in de koffie geserveerd kan worden. De Ierse likeur heeft echter nog vele andere toepassingsmogelijkheden. Baileys kopen, doe je bij Drinks4You. Wij zijn een slijterij in het Duitse plaatsje Selfkant, net over de grens bij Sittard. Bij ons vind je allerhande bieren, wijnen, gedestilleerde dranken en frisdranken voor een goedkope prijs. Koop dus nu jouw fles Baileys en begin te genieten van alles wat je met dit veelzijdig drankje kunt doen.

Wat is Bailey’s?

Bailey’s is een heerlijke Ierse crème likeur die wereldwijd geliefd is om zijn romige smaak en unieke karakter. Deze drank, gemaakt van een blend van Ierse whiskey, verse room en fijne ingrediënten, voegt altijd een vleugje luxe toe aan elke gelegenheid, of je het nu puur wilt drinken, wilt mixen in een cocktail of wilt gieten over je favoriete dessert. De veelzijdigheid van het Ierse drankje is een van de redenen waarom het zo populair is.

Hoe ontstaat het?

Baileys wordt gemaakt van Ierse room en Ierse whiskey. Het was de droom van de oprichters om deze twee topproducten met elkaar te combineren. Ze begonnen hier al mee in 1971, maar in 1974 kwam voor het eerst de Bailey’s Irish Cream op de markt. Het bleek namelijk een uitdaging om de snel vergankelijke room op smaak te houden tijdens het combineren met de whiskey. Matt Gluckman en Matt McPherson, de oprichters, ontdekten uiteindelijk toch een succesvolle techniek.

Baileys wordt gefabriceerd in Dublin of Belfast, waar iedere dag liters verse room wordt geleverd afkomstig van circa 1500 zuivelboerderijen. Dat is ook nodig voor de productie van de Ierse likeur, want iedere fles bevat 50% room. Deze room moet ook aan een aantal eisen voldoen, zoals het moet afkomstig zijn van specifieke Amerikaanse koeien. Aan de room wordt vanille, cacao en suiker toegevoegd. Als laatste mag natuurlijk de echte Ierse whiskey niet ontbreken, de zogenaamde Ierse potstill whiskey. Het kenmerkende aan deze whiskeysoort is dat deze maar liefst drie keer gedistilleerd wordt. Wil je meer weten over whiskey, lees het dan hier.

Productspecificaties

Baileys valt onder de categorie sterke drank met een alcoholpercentage van 17%. Het bevat geen conserveermiddelen, want de whiskey houdt de room goed. Per 100 milliliter bevat de likeur 314 calorieën, 2.8 gram eiwit, 21.7 gram koolhydraten en 13.6 gram vet. Per soort kunnen de calorieën per 100 ml afwijken.

De verschillende soorten

Er zijn meerdere soorten Bailey’s op de markt naast de original Irish Cream. Zo heb je ook:

  • Bailey’s chocolate: Belgische chocolade gecombineerd met de originele likeur maakt een overheerlijke chocoladelikeur.
  • Bailey’s tiramisu: de originele drank gecombineerd met een van de bekendste desserts ter wereld: tiramisu. De tiramisu variant is een limited edition.
  • Bailey’s Salted caramel: deze likeur heeft de smaak van caramel gecombineerd met het romige van de original Irish Cream. Deze zoete combi wordt afgemaakt met een snufje zout voor een unieke smaakbeleving.
  • Bailey’s Cream Espresso: de originele Bailey’s gecombineerd met Colombiaanse koffie en chocolade.
  • Bailey’s Red Velvet: deze limited edition combineert de smaak van red velvet cupcakes met de romige crème likeur.
  • De Birthday Cake: een vloeibare verjaardagstaart. De drank bestaat uit de originele likeur met heerlijk biscuitgebak.
  • Baileys Deliciously Light: de originele smaak van de drank, maar dan met 40% minder calorieën en suiker.

Houd je wel van likeuren met een apart smaakje? Bekijk dan ook deze pagina met ons assortiment likeuren.

Hoe kun je dit drinken?

De veelzijdigheid van Bailey’s is ook een reden waarom het zo geliefd is. Je kunt het puur drinken over ijs voor een klassieke traktatie, of het toevoegen aan koffie voor een verwarmend drankje. Het is ook een populaire keuze om cocktails mee te maken, zoals de beroemde B-52, Bailey’s Martini of de klassieke White Russian. De mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen ervoor dat Bailey’s geschikt is voor elke gelegenheid. Er zijn zelfs gerechten, waar je de likeur in kunt verwerken, zoals mousse, brownies, appeltaart, s’mores, wentelteefjes en cheesecake.

Houdbaarheidsdatum

Baileys bevat room en daardoor kan de drank ongeveer 2 jaar ongeopend bewaard blijven, mits deze op een koele, donkere en droge plek bewaard blijft. Geopend geeft het Voedingscentrum aan dat je de drank 1 jaar kunt bewaren. Je kunt dit altijd goed zelf beoordelen. Wanneer de drank begint te klonteren, kun je die in principe meteen weggooien.

Baileys kopen bij Drinks4You

Bailey’s kopen, doe je bij Drinks4You. Voor goedkope dranken ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een groot aanbod in zowel alcoholische als non-alcoholische dranken, variërend van de absolute topmerken tot huismerken. Wij helpen zowel particulieren als de zakelijke markt. Bovendien laten wij je drinken in stijl, want wij bieden ook een uitgebreid assortiment glaswerk aan. We hebben speciale bierglazen, wijnglazen, likeurglazen en dergelijken voor een complete totaalervaring. Bekijk hier ons assortiment glaswerk.

Filter

Categorieën