21 diner menu tips

21 diner menu tips: varkenshaas

21 jaar is een speciale leeftijd. De leeftijd waarop je eindelijk volwassen bent. Het vieren van deze speciale verjaardag vieren veel mensen met een 21 diner. Wil je ook weten hoe je een ander origineel feest kunt geven? Lees dan deze blog ook eens. Ben jij ook van plan om een 21 diner te organiseren? Lees dan deze blog voor lekkere en leuke 21 diner menu tips.

Wat houdt een 21 diner in?

Omdat 21 jaar een bijzondere leeftijd is in een mensenleven, besluiten velen om een speciaal diner te organiseren voor hun 21e verjaardag. Dit diner, bekend als een 21 diner, wordt vaak thuis georganiseerd door de ouders van de jarige job. Vrienden van de jarige schuiven aan en aan tafel worden herinneringen gedeeld, waarbij de jarige uiteraard centraal staat. En natuurlijk het heerlijk voorbereide eten en drinken. Drankjes hoeven daarbij geen alcohol te bevatten. Leer hier een aantal mocktail recepten.

Wat doen de ouders bij een 21 diner?

De ouders hebben een cruciale rol tijdens een 21 diner: zij verzorgen het menu. De ouders koken namelijk voor de jarige en het gezelschap. Zij zullen zelfs het eten serveren en de drankjes regelen. Broertjes of zusjes? Ook geen probleem! Die kunnen helpen met serveren of ze kunnen functioneren als fotograaf. Het doel van een 21 diner is namelijk dat de jarige nergens bij hoeft te helpen en alleen hoeft te genieten van een heerlijk avondmaal en van fijn gezelschap. Het is ook niet ongebruikelijk dat er een speech ter ere van de 21-jarige gehouden wordt door de ouders.

21 diner menu tips

Je 21 diner menu samenstellen

Het is niet ongebruikelijk dat een 21 diner in een bepaald thema gehouden wordt, waaraan de aankleding, de uitnodigingen, de dresscode en het 21 diner menu zich moet aanpassen. Daarom is het perfecte menu bij een 21 diner niet makkelijk gevonden. Houd in ieder geval met deze zaken rekening tijdens het plannen van je 21 diner menu:

 • Hoeveel voorbereidingstijd nodig?
 • Hoeveel gasten heb je uitgenodigd?
 • Is het thema haalbaar?
 • Houd rekening met voedselvoorkeuren van je gasten, zoals vegetarische opties en voedselintoleranties.
 • Moet het 21 diner menu uit meerdere gangen bestaan?

Mogelijke 21 diner menu ideeën

Het menu van je 21 diner is een belangrijk gedeelte van je avond. Het menu wordt meestal aangepast aan het thema van die avond. Zijn je ouders helemaal thuis in de keuken? Laat ze dan een gangenmenu voorbereiden met de volgende elementen:

 • Aperitief: een aperitief is een drankje om de honger op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke, mousserende wijnen, zoals champagne, cava of prosecco. Bekijk hier ons assortiment.
 • Amuse: een amuse bestaat uit een klein hapje om de smaakpapillen wakker te maken. Serveer als amuse bijvoorbeeld een toastje met zalm of heel fancy: kaviaar. Je kunt ook kiezen voor carpaccio of een garnalencocktail.
 • Voorgerecht: de voorgerechten bestaan meestal uit hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een salade of antipasti. Je kunt het ook uitgebreider pakken door burrata met gegrilde perzik en serranoham te serveren.
 • Tussengerecht: het tussengerecht neutraliseert je smaakpapillen of bereid hen voor op de hoofdgang. Kies hier voor een bouillon of gazpacho.
 • Hoofdgerecht: een typisch hoofdgerecht bestaat uit een lekker stuk vlees, maar wanneer je niet van vlees houdt, kan een stuk vis ook.
 • Tussengerecht: dit tussengerecht zal iets lichter zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van wijn en citrusvruchten? Bekijk hier onze wijnen en koop je tweede tussengerecht bij ons.
 • Nagerecht: een toetje hoort wel bij het afsluiten van een perfect 21 diner menu. Kies voor iets zoets als dessert, zoals lavacake of een stukje cheesecake.

Welke drankjes horen bij een 21 diner menu?

Een 21 diner is niet compleet zonder een assortiment aan smaakvolle drankjes. Hier zijn enkele suggesties die perfect passen bij een feestelijk diner:

 • Cocktails: Begin de avond met een bruisende start door een selectie van kleurrijke cocktails aan te bieden. Klassiekers zoals Mojito’s of Cosmopolitans zijn altijd een hit. Voor degenen die de voorkeur geven aan non-alcoholische opties, creëer verfrissende mocktails met verse vruchtensappen en kruiden. Lees hier hoe je zelf cocktails thuis kunt klaarmaken.
 • Witte wijn bij voorgerechten
 • Rode wijn of bier bij vleesgerechten
 • Rosé kan eventueel ook bij sommige voorgerechten