10x makkelijke cocktails om zelf te maken

makkelijke cocktails

Cocktails kunnen een geweldige toevoeging zijn aan elk feest of aan ieder ontspannen avondje thuis. Maar het kan soms ontmoedigend zijn om ingewikkelde recepten te volgen met exotische ingrediënten. Gelukkig zijn er talloze makkelijke cocktails die je kunt maken zonder al te veel moeite. Cocktails zijn zo feestelijk dat ze ook passen bij een 21 diner. Lees hierover meer in dit artikel. In deze blog vind je daarom een lijstje van tien makkelijke cocktails die je thuis kunt maken.

Mojito: verfrissing en de zomer in huis

De Mojito is een klassieke zomercocktail die zowel verfrissend is als eenvoudig te maken is. Je hebt alleen witte rum, limoensap, muntblaadjes, suiker en bruiswater nodig. Meng ze samen en voilà, je hebt een verkoelende traktatie. Lees hier meer over heerlijke nazomer cocktails, die de zomer opnieuw in huis halen.

makkelijke cocktails: mojito

Makkelijke cocktails om te maken: Sex on the beach

Wanneer je het hebt over makkelijke cocktails maken, dan komt de cocktail Sex on the beach zeker naar voren. Deze cocktail, gemaakt met wodka, perziklikeur en vruchtensappen, brengt je meteen in vakantiestemming met zijn vrolijke kleuren. Het is de perfecte keuze voor een ontspannen avond en bovendien een makkelijk te maken cocktail met wodka.

Gin tonic uit twee ingrediënten

Een gin tonic is een tijdloze klassieker die slechts twee ingrediënten nodig heeft: gin en tonic water. Voeg een schijfje limoen toe voor wat extra smaak en verfrissing. Deze cocktail is binnen vijf minuten klaar en altijd een succes.

Piña Colada’s zijn makkelijke cocktails om te maken

De Piña Colada neemt je mee naar tropische oorden met zijn mix van rum, ananassap en kokosmelk. Blend ze samen met ijs en een schijfje ananas voor een heerlijke traktatie die perfect is voor warme dagen. Om die reden valt deze cocktail zeker onder makkelijke en ook lekkere cocktails.

Pornstar Martini als zeer populaire cocktail

De Pornstar Martini is een zeer populaire cocktail. Het is een van de gemakkelijke cocktails met wodka, die je kunt maken. Je gebruikt vanille wodka, passievruchtensap en limoen. De Pornstar wordt vaak geserveerd met een glas prosecco of bubbeltjeswijn. Meer weten over wodka? Lees het hier.

Caipirinha: de Braziliaanse favoriet

Caipirinha is een Braziliaanse favoriet gemaakt met cachaca rum, limoenen, ijs en suiker. Het is een verfrissende en eenvoudige cocktail met een tropische twist. Gebruik wel een stevig glas en garneer in stijl met een limoentje.

makkelijke cocktails: caipirinha

Long Island iced tea voor sterke kick

De Long Island Iced Tea is een beroemde cocktail die bekend staat om zijn verfrissende smaak en sterke kick. Hoewel de naam doet denken aan thee, heeft deze cocktail eigenlijk niets met thee te maken en des te meer met sterke drank. In deze sterke cocktail gaan wodka, tequila, rum, gin en triple sec samen. Deze dranken worden gemengd met citroensap, suikersiroop en cola. Sterke drank kopen? Bekijk ons assortiment eens.

Tequila sunrise voor de vakantie vibes

De Tequila Sunrise is een kleurrijke en smaakvolle cocktail die je meteen in vakantiestemming brengt. Met zijn prachtige ombré-effect en zoete smaak is het een favoriet in bars over de hele wereld. Voor het maken van een Tequila sunrise heb je tequila, sinaasappelsap, grenadine en vruchten voor de garnering nodig.

Negroni: balans bitter en zoet

De Negroni is een iconische Italiaanse cocktail die bekend staat om zijn perfecte balans van bitter en zoet. Het is een drankje dat al tientallen jaren de harten van cocktail-liefhebbers over de hele wereld verovert. Deze cocktail kun je gemakkelijk maken met gin, Campari en rode vermouth. Gebruik een sinaasappelschijfje of alleen de schil voor garnering. Wil je liever een alcoholvrije negroni hebben? Leer hier hoe je mocktails maakt.

Espresso Martini voor de koffieliefhebber

De Espresso Martini is dé cocktail voor liefhebbers van koffie en cocktails. De Espresso Martini wordt gemaakt van wodka, crème de café en espresso. Deze Martini behoort misschien wel tot de makkelijke cocktails, maar ziet er nog steeds zeer elegant uit bij het serveren.

makkelijke cocktails: espresso martini

Cosmopolitans: stijlvolle, makkelijke cocktails

De Cosmopolitan is een stijlvolle cocktail, die bekend staat om zijn heldere kleur en verfrissende smaak. Deze cocktail is populair geworden dankzij zijn prominente rol in popcultuur en is een favoriet in cocktailbars over de hele wereld. Om deze makkelijke cocktail zelf te maken, heb je wodka nodig, triple sec, cranberrysap en limoensap.