Zo maak je zelf de lekkerste Pornstar Martini

Pornstar Martini maken

De Pornstar Martini, een heerlijke cocktail met een intrigerende naam, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar wat is het precies en hoe kun je zelf de Pornstar Martini maken? In deze blog leren we je hoe je zelf dit speciale drankje op perfecte wijze kunt bereiden en serveren. Wil je ook leren hoe je andere cocktails thuis kunt opdienen? Lees dan ook deze blog over 10 makkelijke cocktails, die je zelf kunt maken.

Wat is een Pornstar Martini?

De Pornstar Martini is een populaire cocktail, die bekendstaat vanwege zijn frisse smaak bestaande uit aroma’s vanille, limoen en passievrucht. Het is een zoete en fruitige cocktail die meestal wordt geserveerd in een Martiniglas en die een kenmerkend wit schuimkraagje heeft. Met dit elegante drankje kun je ook prima een 21 diner organiseren. Lees hier meer over in dit artikel. De cocktail ging eerst door het leven onder de naam Maverick Martini, vernoemd naar de club in Zuid-Afrika waar de cocktail voor het eerst gemaakt werd met de huidige ingrediënten. De erotischere naam heeft het drankje te danken aan het idee dat het drankje zo verleidelijk en aantrekkelijk is als een filmster in de porno-industrie.

Ingrediënten om een Pornstar Martini te maken

Om deze fruitige cocktail te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 30 tot 45 milliliter vanille wodka
 • Passievruchtsap ongeveer 45 milliliter of 25 milliliter passievruchtlikeur
 • Partje passievrucht ter garnering
 • 10 milliliter limoensap
 • IJs
 • Eiwit
 • Martini glas
 • Shotglaasje prosecco of andere bubbeltjeswijn. Voor mousserende wijnen kun je op deze pagina terecht.
 • Cocktailshaker

Wodka met vanille smaak

Vanille wodka is een van de belangrijkste ingrediënten van deze cocktail. Deze kun je krijgen in slijterijen, maar heb je hem niet in huis? Gebruik dan een combinatie van vanille siroop met Licor 43. Lees hier meer over deze Spaanse likeur. Meng dit mengsel met 20 milliliter normale wodka en je hebt ongeveer dezelfde zoete smaak.

passievruchten

Passievruchtsap of passievruchten

Bij de grote supermarkten kun je passievruchtsap normaal gewoon kopen. Heb je dit sapje echter niet in huis? Dan kun je er ook voor kiezen om verse passievruchten te gebruiken. Houd dan ongeveer 2 á 3 vruchten aan. Zorg er wel voor dat je geen pitjes van de vrucht in je cocktail zelf krijgt.

Zo doe je die Pornstar Martini zelf maken

Begin eerst met het koelen van een Martini-glas. Je kunt dit doen door het glas enkele minuten in de vriezer te plaatsen. Voeg daarna eiwit toe aan de shaker. Voeg ook de vanille wodka, het passievruchtsap of -likeur en het limoensap toe. Shake eerst goed zonder ijs voor tien seconden. Voeg dan het ijs toe en doe nog kort een wet shake. Als je shaker beslaat, kun je stoppen. Schud hierna door een zeefje de cocktail in het Martini glas. Voeg een halve passievrucht toe als garnering.

Hoe krijg je de witte schuimkraag bij de Martini Pornstar maken?

Voor het kenmerkende schuimkraagje op je cocktail worden eiwitten gebruikt. Wanneer je nog nooit eerder een Pornstar gemaakt hebt, kan het lastig zijn om dit elegante witte laagje goed te krijgen.  Je kunt er dan altijd voor kiezen om de cocktail terug in de shaker te schenken en nog wat extra eiwit toe te voegen. Om dit te bewerkstelligen, shake je eerst de drank zonder ijs (dry shake) en daarna voeg je nog wat ijs in de shaker toe. Met ijs shake je nog een keer kort om het drankje lekker koud te maken.

Hoe moet je een Pornstar drinken?

Het is gebruikelijk dat de Pornstar Martini geserveerd wordt met een glaasje prosecco of andere bubbeltjeswijn. Dit hoeft geen complete fluit te zijn, maar een klein shotglaasje is afdoende. Net als bij een tequila shotje zit er bovendien een speciale manier van drinken aan de cocktail verbonden. Je begint namelijk met het uitlepelen van het stukje passievrucht dat je als garnering in je drankje ziet. Drink hierna de erbij geserveerde bubbeltjeswijn. Hierna mag je pas lekker genieten van de cocktail zelf.

Fouten bij het zelf Pornstar Martini maken

Wanneer de cocktail in een cocktailbar gemaakt wordt, ziet het altijd heel makkelijk uit om de Pornstar Martini te bereiden. Toch worden er vaker fouten met het drankje gemaakt, zoals:

 • Niet goed of lang genoeg geshaket.
 • Schuimkraagje mislukt vaker.
 • Er wordt te veel passievrucht gebruikt.
 • Te veel vanille wordt gebruikt.
 • De verkeerde glazen worden gebruikt.
 • De bubbeltjes of de garnering wordt vergeten.